fois-royal-logo-shadow

Wij zijn leverancier van Foie Royale in Nederland

Ethisch verantwoord

Foie Royale is de eerste ethisch verantwoorde, diervriendelijk en duurzame block foie van gans en eend, gemaakt van niet vervette levers en het dier-eigen vet. Foie Royale is bedacht om een ethisch acceptabel alternatief te creëren voor de traditionele foie gras. Het doel was om een alternatief te vervaardigen gemaakt van gezonde eenden- en ganzenlevers die geen dwangvoeding zijn ondergaan. We zijn er in geslaagd om een alternatief voor foie gras te produceren met dezelfde karakteristieke als de traditionele foie gras. De dieren worden niet onderworpen aan vleugels kortwieken en snavels kappen, hun voeding nemen ze vrijwillig, dwangvoeding is bij Duitse wet verboden.

Authentieke smaak

Het procedé om Foie Royale bestaat eruit dat vet onder hoge druk in gewone levers wordt geperst. Daardoor is het eindproduct identiek aan authentieke foie gras. Foie Royale ziet eruit als foie gras en smaakt hetzelfde en bevat dezelfde bestanddelen: vet en lever. De natuurlijke lever, klein en donker rood wordt re-engineered, gekookt en verpakt op DIL, het Duitse Institute of Food Technology in Quackenbruck. Zo wordt uiteindelijk een prachtig product geproduceerd dat hetzelfde is qua textuur, structuur, kleur en smeltend gedrag. Door het productieproces heeft Foie Royale het voordeel dat het een maximale houdbaarheid heeft van 1 jaar.

Foie Royale komt in blockvorm, Foie Royale is gekookt tijdens het productieproces, zodoende kan het gelijk geconsumeerd worden. Wij adviseren het product eerst 15 minuten te laten rusten alvorens te consumeren. Foie Royale kan onder andere gekookt, gebakken, gepocheerd worden. Tevens kan het verwerkt worden in verschillende vormen waaronder ijs, boter en chocolade.

Foie Royale wordt gebruikt door verschillende chefs met een of meerdere Michelinster(en) in Europa. Jonnie Boer *** in Nederland, Alfredo Russo*** in Turijn, Grashoff* in Bremen, Waldorf Astoria* in Amsterdam en vele andere chefs.

Foie Royale kan zowel geleverd worden in horeca- als consumentenverpakking.

Retailverpakkingen komen in een luxe doos in de volgende maten (eend & gans):
65 – 125 – 400 – 750 gram
80 gram (potje)

Horecaverpakkingen komen in block vorm met een sticker in de volgende maten (eend & gans):
65 – 125 – 400 – 750 gram
80 gram (potje)

We krijgen veel aandacht van verschillende media in zowel binnen- als buitenland:

The Telegraph / The Daily Mail / Volkskrant / Elsevier / HLN BE

Kom in contact

Stuur ons een mailtje of bel direct voor meer informatie!

©2022 Bosschieter | All rights reserved

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?